dijous, 30 d’octubre del 2008

01-10-08 / Xerrada sobre la reintroducció del Voltor negre a Catalunya

Diumenge dia 28 de setembre, es va realitzar unes jornades a El Masnou sobre la situació dels necròfags a la Península Ibèrica, organitzada per l’associació URSUS (entitat local dedicada a l’estudi i divulgació de la natura), i recolzada per l’Ajuntament d’El Masnou. En aquest acte que va començar a les 17h i va acabar a les 20h, es va realitzar a Can Malet (espai cedit per l’Ajuntament), i va comptar amb les següents xerrades per ordre d’intervenció:
Toni Marí: origen, distribució i característiques de les aus rapinyaires.
Cristina Prieto: presentació de la plataforma Salvemos a los buitres, que té com a objectiu aconseguir l’obertura, mitjançant pressió popular, i legalització dels PAS tradicionals gestionats pels mateixos ramaders, (http://salva-buitres.blogspot.com/).
Aleix Millet: la reintroducció del Voltor negre a Catalunya i la gestió i experiències del Punt d’Alimentació Suplementari d’Alinyà.
En l’acte, hi van assistir un total de 17 persones que van gaudir amb les diferents intervencions que es van realitzar. Es preveu la repetició de l’acte de cara a l’any 2009.
Aquesta xerrada forma part d’un programa de diferents presentacions que es realitzaran arreu, amb el suport de l’Obra Social de Caixa Catalunya i el DMAIH de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de divulgar al màxim el projecte de reintroducció del Voltor negre, arribant així a diversos col·lectius per tal de comptar amb el màxim suport possible al projecte.
La propera presentació del projecte es realitzarà el pròxim dia 12 de desembre a Barcelona a través de l’ONG DEPANA.