dimarts, 16 de desembre del 2008

Presentació del pòster sobre els resultats del primer any del projecte de reintroducció

Del 5 al 8 de novembre es va celebrar a Santander el XIX Congrés Espanyol d’Ornitologia, organitzat per SEO/BirdLife, associació per a l’estudi i conservació de les aus i el seu hàbitat. L’acte es va realitzar al Palau de Congressos i Exposicions de Santander, amb l’objectiu de fer una trobada nacional d’afeccionats a les aus per fomentar l’intercanvi d’impressions, experiències i coneixements, en què van participar centenars de persones de tot el país. Es va comptar amb l’assistència del president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla; el conseller de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca y Biodiversitat, Jesús Oria; l’alcalde de Santander, Íñigo de la Serna; el president de la SEO/BirdLife, Eduardo de Juana, entre altres autoritats. El programa va incloure conferències, taules rodones, presentacions, exhibicions de pòsters sobre treballs ornitològics i excursions a diferents zones de Cantàbria.
Des de l’Àrea de Territori i Paisatge de la Fundació Caixa Catalunya i El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, es va presentar un pòster amb els resultats inicials del projecte de reintroducció del Voltor negre (Aegypius monachus) al Pirineu Català. Marc Gálvez, tècnic del DMAIH, va ser l’encarregat de presentar-lo i explicar-lo a tots els interessats en el projecte. De cara a l’octubre de 2009 es preveu, ja que està en procés de confirmació, presentar un segon pòster al Congrés organitzat per Raptor Research Foundation a Escòcia (Pitlochry), amb els resultats del segon any del projecte i els nous alliberaments que es realitzaran.
Paral·lelament al treball de camp, s’està portant a terme tot un treball de difusió del projecte a diversos nivells, tant científic com divulgatiu.

Per veure el pòster premeu aquí