dimarts, 9 de març del 2010

Presentació a Girona, del projecte de reintroducció del Voltor negre a Catalunya.

Dissabte dia 20 de gener es va realitzar una presentació a la Casa de la Cultura de Girona del projecte de reintroducció del Voltor negre (Aegypius monachus) al pre-Pirineu català. Aquesta presentació estava emmarcada dins d’unes jornades dedicades als grans carronyaires a Catalunya. L’organització de l’acte va anar a càrrec del grup FER –representant del grup i organitzador Eloi Bautista– i de FaunaCat amb el suport de la Fundació Caixa Catalunya i la Diputació de Girona.
Durant el transcurs de la jornada es van realitzar diverses presentacions: la primera i segona ponència la va realitzar en Diego Garcia –tècnic del Servei de Fauna, Flora i Animals de Companyia del DMAIH– amb la presentació de dues espècies, l’aufrany (Neophron percnopterus) i el trencalòs (Gypaetus barbatus). La segona ponència la van realitzar Juanjo Iglesias –tècnic de camp de GREFA i col·labora en el seguiment dels voltors negres a la RNC de Boumort– i Aleix Millet –tècnic de camp en el projecte voltor negre a la Muntanya d’Alinyà– amb la presentació del projecte de reintroducció del voltor negre, amb un resum dels tres primers anys de treballs (2007-2009). Es va repassar la biologia de l’espècie, distribució, l’evolució, els treballs dins del programa, metodologies d’alliberaments, actuacions i novetats que s’han anat realitzant fins al moment, per acabar amb la presentació dels resultats actuals. La quarta i última ponència la va realitzar en Sam Blasch –membre fundador de FaunaCat i organitzador de les jornades– amb la presentació del voltor comú (Gyps fulvus) a Catalunya.
Aquesta xerrada forma part d’un programa de diferents presentacions que es realitzaran a diferents localitats de Catalunya –amb el suport de l’Obra Social de Caixa Catalunya i el DMAIH de la Generalitat de Catalunya– amb l’objectiu de divulgar al màxim el projecte de reintroducció, arribant així a diversos col·lectius per tal de comptar amb el màxim suport possible al projecte.