dijous, 30 d’octubre del 2008

20-06-08 / Jornada de Seguiment a la RNC de Boumort

El passat dijous dia 12 de juny l’equip tècnic de la finca d’Alinyà es va desplaçar fins a RNC de Boumort per realitzar una jornada de camp per intentar localitzar els voltors negres (Aegypius monachus) alliberats fins al moment, conjuntament amb l’equip de seguiment d’aquesta reserva (Modesto Llusà, Julià Rossell i Mario Álvarez). Durant el matí es va observar el PAS (Punt d’Alimentació Suplementari), on prèviament els guardes van abocar aliment per atreure als voltors negres, i a la tarda es va realitzar un seguiment més actiu recorrent la reserva amb els equips de radioseguiment. En finalitzar la jornada de camp es van poder localitzar 5 exemplars: Perla, Lluna, Portell alliberats a Alinyà a finals de 2007 i Corneli i Baiarri alliberats a Boumort a principis de 2008.
Amb aquesta, ja són dues jornades de camp que els dos equips de seguiment han compartit amb diversos objectius. En primer lloc, unir esforços en la localització dels 13 exemplars que a dia d’avui sobrevolen el Pirineu català; en segon lloc, i molt important, continuar reforçant les relacions entre els dos equips de seguiment, i per últim intercanviar informació i experiències en les diverses fases de què consta el projecte de reintroducció.
Cal destacar que des del dia 2 al 6 de juny s’han localitzat els 4 voltors que van ser alliberats el 20 d’octubre de 2007, procedents de les instal·lacions d’aclimatació d’Alinyà, per tant, gairebé 8 mesos després del seu alliberament els 4 exemplars es troben fixats al Pirineu, visitant periòdicament els diferents PAS que hi ha en les diverses comarques pirinenques.